Η Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. – Ν.Υ. στο Piano City Athens Festival 2024

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο  φεστιβάλ Piano City Athens, μια καινοτόμα καλλιτεχνική διαδικασία η οποία συμπεριλαμβάνει φορείς, καλλιτέχνες, συλλόγους, δίκτυα και συνεργάτες και παρουσιάζει συναυλίες πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, special events και house concerts. Έτσι την Παρασκευή 17 Μαιου 2024 η ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ παρουσίασε το δικό της ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα στην έδρα της στο Χαλάνδρι.

Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό της κυρίας Martini, ψυχολόγου της ΠΕΓΚΑΠ και του Καλλιτεχνικού Συμβούλου του Piano City Athens κυρίου Τάσου Συμεωνίδη, τη σκυτάλη πήραν ο Μάκης από τη δομή Χαλανδρίου και ο Αντώνης από τη δομή της Άνοιξης και μας παρουσίασαν υπέροχες μελωδίες που ετοίμασαν στο πιάνο.

Στη συνέχεια, η πιανίστα Εύα Τσάγκλα – Μανωλαράκη μας χάρισε μοναδικές στιγμές σε ένα ρεσιτάλ πιάνου που περιελάμβανε:

Ludwig van Beethoven – Sonata Op.13 N.8 “Pathetique”

Frédéric Chopin – ballade Op.23 N.1

Alberto Ginastera – Danzas Argentinas Op.2 “La danza de la moza donosa”

Aram Khachaturian – Album from Children vol.1 N.4 “On a Birthday”

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαρία Παπαλάμπρου για την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια του προγραμματισμού, τον κύριο Τάσο Συμεωνίδη για την βοήθεια και την παρουσία του, την πιανίστα Εύα Τσάγκλα – Μανωλαράκη που προσέφερε στους ωφελούμενους και το κοινό που παρευρέθηκε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία και φυσικά όλους τους φίλους της ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ που βρέθηκαν κοντά μας και αυτή τη χρονιά.