ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑμεΑ

Το τμήμα υπερηλίκων απευθύνεται στους ωφελούμενους της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ που έχουν συμπληρώσει τα 50 χρόνια και η νευρολογική και ψυχοκοινωνική τους κατάσταση απαιτεί άλλο χειρισμό και θεραπευτικό πλάνο.

Σκοπός της δημιουργίας του νέου ειδικού τμήματος είναι να ασχοληθούν οι υπερήλικες ωφελούμενοι με δραστηριότητες πιο χαμηλών απαιτήσεων εκφρασμένες με απασχόληση και ψυχαγωγία. Η μουσική, η κίνηση, ο χορός, η διασκέδαση, ο ελεύθερος χρόνος, οι επισκέψεις στην κοινότητα και οι μικρές εκδρομές είναι η καθημερινότητα. 

Το κτήριο που διατίθεται για το τμήμα είναι κατάλληλο καθώς έχει εύκολη πρόσβαση από το δρόμο (ισόγειο με μπάρα) και εξωτερική αυλή. Ο εσωτερικός χώρος είναι μεγάλος, λειτουργικός και προωθεί την ασφαλή μετακίνηση και την εύκολη πρόσβαση στο χώρο υγιεινής. Διαθέτει κουζίνα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργικές δραστηριότητες είτε για την προετοιμασία ενδιάμεσων γευμάτων – ροφημάτων. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επαρκής και βολικός για τη φύλαξη του εκπαιδευτικού εξοπλισμού.Το τμήμα μπορούν να παρακολουθούν και υπερήλικες ΑΜΕΑ από όμορους Δήμους  τους Αττικής.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ