Δελτίο Τύπου Συνάντησης των 6 Όμορων Δήμων με την ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ

 

Χαλάνδρι, 16/2/2024

Αρ. Πρωτ.: 28

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 14/2/2024 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ στο Χαλάνδρι συνάντηση συνεργασίας με τους εκπροσώπους Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδείας των έξι (6) όμορων Δήμων των δύο (2) δομών μας.

Σκοπός ήταν να γνωρίσουν οι Δήμοι τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι γονεϊκές δομές της περιοχής τους, να συνεργαστούν με αυτές, να προγραμματίσουν κοινές δράσεις χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ κ.α. με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, με απώτερο σκοπό να αποφευχθεί η ιδρυματοποίηση.

Μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα ο Πρόεδρος κ. Όμηρος Εμμανουηλίδης έθεσε την agenda της συνάντησης και οι συνεργάτες παρουσίασαν τις υπηρεσίες και τις δράσεις του φορέα.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων και τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για μελλοντική συνεργασία. Τα θέματα που μονοπώλησαν την συζήτηση ήταν η πρώιμη παρέμβαση για τις ηλικίες 0 – 6 ετών, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η τρίτη ηλικία ΑμεΑ, τα προβλήματα άνοιας, η κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ, η πρόληψη και η συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν τις οικογένειες και τους νέους, η υποστήριξη των οικογενειών των ατόμων με αναπηρία και  η καταγραφή τους  από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατ. Αττικής κ. Κώστας Ευαγγελόπουλος που εκπροσώπησε την Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κα Βασιλική Καβαλλάρη, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ.  Ιωάννης Μοσχολιός.

Από τον Δήμο Χαλανδρίου οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου, κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμητρα Γκασούκα, η Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Γλυνού Μάρω και ο Προϊστάμενος Προληπτικής Ιατρικής κ. Αντωνακάκης.Από τον Δήμο Διονύσου ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Κοκκαλάς και η κοινωνική λειτουργός του κέντρου κοινότητας κα Γιαννίρη.

Από τον Δήμο Αμαρουσίου ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Κόνιαρης και η κα Έφη Γιαννάκου Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Από τον Δήμο Βριλήσσιων οι Αντιδήμαρχοι κα Μαντινίδου Σοφία και κα Λίλη Τζίμα.

Από τον Δήμο Κηφισιάς η Αντιδήμαρχος κα Κεφαλά Μαρία.

Από τον Δήμο Πεντέλης η κα Μαρία Καρυπίδου κοινωνική λειτουργός και η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σέβη Πάχνη.

Από το Δ.Σ. της ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος κα Μακρή Αναστασία και ο ταμίας κ. Καψιμάλης Κώστας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ κα Ασπασία Καλλιέρου, από το Σύλλογο ΠΕΤΑΓΜΑ το μέλος του Δ.Σ. κα Χριστοδούλου Αγγελική, ο Διευθυντής κ. Καλοπίσης Βασίλης και η ψυχολόγος της δομής κα Κϋμενάκη Λουκία.

Από το ΚΔΑΠ ΚΡΙΚΟΣ οι ψυχολόγοι κα Κατσαφάνα Δήμητρα και κα Σορανίδου Γιώτα.

Από το Στουπάθειο η Διευθύντρια κα Αμπατζόγλου Μαρία.

Τη συνάντηση κάλυψε ο δημοσιογράφος της Αμαρυσίας κ. Αλέξανδρος Καζαντζίδης.

 

Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους.

 

O Πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Δρ.  Όμηρος Εμμανουηλίδης