ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές  αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.), είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε  το 1960. Διαθέτει τρεις μονάδες στην Αττική (Χαλάνδρι, Άνοιξη, Γαλάτσι), εκ των οποίων η μία είναι σε  προσωρινή αναστολή και πρόκειται να επαναλειτουργήσει. Τα δύο Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας  που λειτουργεί, απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και παρέχουν ειδική αγωγή,  δραματοθεραπεία, φυσική αγωγή, εργοθεραπεία κ.α. θεραπευτικά προγράμματα που συμβάλλουν στη βελτίωση των σωματικών και ψυχικών  λειτουργιών τους. Προσφέρουν υποστήριξη και ενημέρωση στις οικογένειες τους, με σεβασμό και αξιοπρέπεια  στην ατομική ζωή των ωφελούμενων. Επίσης, από το 2013 λειτουργεί μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  (Σ.Υ.Δ.) 6 ατόμων (νοητικά υστερούντα άτομα ορφανά από τον ένα ή και τους δύο γονείς) στο Χαλάνδρι.

Την Τετάρτη 20/10/2021 και ώρα 11:30, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Δράσεις Πολιτισμού &  Αθλητισμού για την προάσπιση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας», στην μονάδα μας στην Άνοιξη Αττικής, για  να εκφράσουμε το «Ευχαριστώ» προς όλους όσους μας υποστήριξαν στο έργο μας, ώστε να συνεχίσουμε να  είμαστε ενεργοί και δημιουργικοί και να παρουσιάσουμε σχετικές δράσεις όπως το λεύκωμα «Έργα & Ημέρες με το COVID-19 ». Το λεύκωμα είναι μια  πρόταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Διονύσου και της υπεύθυνής της, κα Χριστίνας Γιαννέτου, με  γενική επιμέλεια από την κα Αφροδίτη Σφαιροπούλου. Συγκεκριμένα, οι δημότες του Δήμου Διονύσου εν μέσω  καραντίνας δημιούργησαν έργα και κείμενα, που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα, το οποίο διανέμεται προς  όφελος του φορέα μας. Η εκδήλωση περιελάβανε θεατρικό δρώμενο των ωφελούμενων, εικαστική έκθεση, παρουσίαση ψυχό-εκπαιδευτικών δημιουργιών των ωφελούμενων, καθώς και παρουσίαση των παραδοτέων του ευρωπαϊκού  προγράμματος “Social Inclusion for Mental Disability & Leisure Skills”.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ιδιαιτέρως οι κάτωθι: ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Ιωάννης Μοσχολιός, ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας κ. Δημήτριος Νικόλσκυ, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Διονύσου κ. Σπύρος  Αρνής, ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού &  Κοινωνικών Δομών Δήμου Διονύσου κ. Νικόλαος Καρυστινός, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Εξυπηρέτησης Πολιτών, Χαλανδρίου κ. Χ. Μαυρουδής, η Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ κα Έφη Προκοπάκη, η Πρόεδρος του συλλόγου «Το Εργαστήρι» κα  Μαρία Τουρκοχωρίτη.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΡΜΗΣ» κ. Αριστείδης Πανανός, για την  πολυετή προσφορά του στο γονεϊκό κίνημα και τον αθλητισμό, βραβεύθηκαν οι συντελεστές & οι εθελοντές για το λεύκωμα  «΄Έργα & Ημέρες», έγινε βράβευση των παραολυμπιονικών στο πρόσωπο του παραολυμπιονίκη κ. Ιωάννη Κωστάκη και τέλος βραβεύθηκαν οι αθλητές του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «ΔΙΑΓΟΡΑ», ο πανελληνιονίκης  αθλητής, κος Παναγιώτης Εμμανουηλίδης και η κα Καλλιόπη Μακρή.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

  Όμηρος Εμμανουηλίδης

 

Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 92, ΧΑΛΑΝΔΡΙ,ΑΝΟΙΞΕΩΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΣ 31,ΆΝΟΙΞΗ.

ΤΗΛ.: 2106814125, 2106216586  FAX: 2106846843, infopegkap@gmail.com, www.pegkap.gr

Facebook: https://www.facebook.com/PegkapNy

Instagram: https://www.instagram.com/pegkap_ny/

LEISURE SKILLS PLATFORM: