ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 1963, η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ ίδρυσε ένα Κέντρο Εργασιοθεραπείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, στο Χαλάνδρι Αττικής, για άτομα της κατηγορίας Νοητικά Υστερούντων, σχολικής ηλικίας. Η συνεργασία αυτή σταμάτησε το 1976.

Το πρώτο Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 1979 σε μια μονοκατοικία στο Χαλάνδρι για άτομα άνω των 18 ετών. Μέχρι το 1981 λειτούργησαν σ’ αυτή τη Μονάδα επαγγελματικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό  Ταμείο.

Το 1986 ιδρύθηκε ένα δεύτερο Κέντρο για Επαγγελματική Εκπαίδευση και Εργασιοθεραπεία, που από τότε στεγάζεται στο σύμπλεγμα κτιρίων του ΟΑΕΔ στα Πατήσια.

Το 1982, ξεκίνησε η διαδικασία για να κτιστεί τρίτο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εργασίας στην Άνοιξη Αττικής.

Το Κέντρο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ευρωπαϊκό Ειδικό Ταμείο (Κανονισμός 815-84) με τελικό συνολικό κόστος 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το Κέντρο αποτελείται από ένα κτίριο 4.000 τ.μ. σε οικόπεδο 15.000τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει Εκπαιδευτικό Πάρκο, Θερμοκήπιο 700τ.μ. και οπωροφόρα δένδρα. Το έργο ολοκληρώθηκε και άρχισε να λειτουργεί από τον Μάιο του 1995. Έχει σχεδιαστεί να εξυπηρετεί 120 Νοητικά Υστερούντες και επιπροσθέτως να φιλοξενεί 12 ΑμεΑ σε ένα πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Σε Εθνικό Επίπεδο η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ:

Eίναι υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑ με ΝΑ).
Συνεργάζεται με όλες τις Κοινωνικές Κυβερνητικές και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Υπηρεσίες.
Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει συμμετάσχει στα προγράμματα Ηοrizon, Helios και Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>